Kapjes van sterling zilver 925/1000 ter bescherming van de tepel tijdens de borstvoeding.

Zilverentepelhoedjes zijn kapjes voor op de tepels. Ze zijn gemaakt van puur zilver of verzilverd. De vorm maakt ze comfortabel om te dragen. Door het dragen van het zilver wordt de tepel ondersteund en beschermd. De helende werking van de moedermelk en de antibacteriële werking van het zilver zorgen samen voor een gezond klimaat. Het gebruik van de zilveren kapjes is onschadelijk voor de baby en de moeder. Ze genezen tepelkloven, spruw, bacteriële en virale tepelontsteking . Ze geven verlichting bij tepelpijn en brandende gevoel van de tepel.

Wij adviseren om ook de oorzaak van het ontstaan op te lossen. Vaak zijn tepelkloven te voorkomen door goed aan te leggen.

Het gebruik van zilveren tepelkapjes voor de bescherming van tepels is al geïllustreerd in de geneeskunde van de achttiende en negentiende eeuw. Hun genezende werking wordt niet direct vermeld, maar wel het therapeutische effect van zilver op de huid.

De eigenschappen van het zilver zijn ideaal op een vochtige plek, zoals die van de huidklier rijke areola die tijdens borstvoeding bijzonder actief is.

De wonderlijke eigenschap van zilver om schadelijke bacteriën en virussen te doden maakt het geliefd als grondstof van chirurgisch gereedschap. Zilver wordt tevens verwerkt in verschillenden producten voor brandwonden, zweet klachten, huid ontstekingen en verschillende schimmel aandoeningen.